El rei torna a advertir Catalunya que cal un esforç conjunt per sortir de la crisi

http://www.ara.cat/politica/rei-Joan_Carles_I-Artur_Mas-Godo-crisi_0_780522097.html

El monarca subratlla que cal “l’esforç i el bon sentit de tots” en el primer acte en què coincideix amb Artur Mas després de la seva missiva demanant “unitat”

SARA GONZÁLEZ

Barcelona | Actualitzada el 25/09/2012 19:42

Just una setmana després de la seva missiva demanant “unitat” a Catalunya, el rei Joan Carles ha coincidit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al lliurament del premi de la Fundació Comte de Barcelona al monestir de Pedralbes. Lluny de fer-se enrere de la seva petició inicial i poques hores després que Mas hagi anunciat l’avançament electoral per exercir el dret a l’autodeterminació, el monarca ha advertit que per superar la greu situació econòmica cal “l’esforç i el bon sentit de tots”.

“Seria ceguesa no veure la gravetat d’aquesta etapa històrica, però seria irresponsable igualment caure en un abatiment infecund sense advertir i ser conscients que el geni i la voluntat dels homes i les dones de Catalunya, d’Espanya sencera i d’Europa seran capaços de superar aquestes circumstàncies”, ha alertat Joan Carles I.

El rei ha fet una salutació en català durant el lliurament del premi impulsat pel Grup Godó al secretari d’estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, del qual s’ha destacat la seva “funció clau en l’Església catòlica”. A l’acte hi han assistit l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller d’Interior, Felip Puig, entre altres. També hi han assistit representants de l’empresariat català.

Advertisements
%d bloggers like this: